Hóbor Pince,
Hegymagas, Szent György-hegy

Boraink

A Hóbor pincészet elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldalra történő belépésével megerősíti, hogy már elmúlt 18 éves.


Fehér borok:

Olaszrizling:  Illata rezedára emlékeztető, savai lágyabbak a megszokottnál, hiszen déli fekvésen termeljük. A fajta jellege erős, a bor végén a kesernyés mandula lecsengés dominál.

Muskotály:  Szőlő elsődleges ízvilágára emlékeztet, bora selymes simulékony, rendkívül karakteres, finom parfümös illata sokakat megragad. Diszkrét savai harmónikus gyümölcsízzel párosulnak.

Szürkebarát:  Savakban bársonyos, testes , tüzes,  alkoholban gazdag, citrusos illatjegyekkel.  Ásványos utóíze teszi még teljesebbé.

Kéknyelű:  Badacsonyi borvidék egyik leghíresebb bora,  igazi kuriózum. A kéknyelűt a savak eleganciája és egyedi ízvilága teszi különlegessé.  Illata határozott, de nem tolakodó, élénk savérzetet mutat.

 

Édes borkülönlegességek:

Ürmösbor:  Gyógynövények és szőlőbor egyvelege, a pincészetünk egyedi receptje alapján. A gyógynövényeknek köszönhetően rendkívül jó gyomornyugtató hatású, önálló aperitívként is fogyasztható.

Bodzásbor: Egyedi technológiájának köszönhetően a borban jelentős a bodzavirág illat, mint gyógynövény jótékony hatása is érvényesül. A teljes gyártási technológiája védett.

 

Vörösborok:

Cabernet Sauvignon:   Illatában a szárított piros húsú gyümölcsökre emlékeztet, rövid érlelés után savai harmónikusak, a termőhelyre jellemző ásványos ízvilággal gazdagodik.


Boraink számos versenyen szerepeltek kimagasló eredményeket elérve.